Hvordan Dansk Flygtningehjælp genererede tusindvis af faste micordonationer til kvinder på flugt.
Kampagne. Dansk Flygtningehjælp har på fornem vis formået at engagere den svære målgruppe af yngre danskere til at give små månedlige donationer. Det er sket via en effektiv mikrodonations-kampagne.
Den tid på måneden. Sådan lyder sloganet på en kampagne fra Dansk Flygtningehjælp.
Jeg synes, at kampagnen navnlig udmærker sig ved både at skabe reelle fundraisingresultater (midler til sårbare mennesker på flugt), men navnlig ved samtidig at formå at gøre det på baggrund af en reel problemstilling for piger og kvinder på flugt:
Adgangen til vand, hygiejne og sikre toiletfaciliteter.
Bygger bro til kvinder på flugt
Menstruation skal ikke være farligt eller stigmatiserende. Det mener Dansk Flygtningehjælp, og med dem, nok rigtig mange mennesker.
Og derfor uddeler organisationen bind, sørger for toiletfaciliteter til kvinder på flugt og punkterer myter om menstruation i deres nærmiljø.
Kampagnen er eksemplarisk, fordi den formår den svære kunst det er, at gøre vilkår for piger og kvinder på flugt langt fra os relevant for os i Danmark.
Kampagnen ’tager sagen hjem til Danmark’ ved netop at starte med udgangspunkt i Danmark, og med noget som danske kvinder og piger kan relatere til, for så bygge bro til kvinder og piger på flugt.
På den måde øger Dansk Flygtningehjælp relevansen af kampagnen for os, samtidig med at kampagnen er med til at foryngre Dansk Flygtningehjælps brand.
Med kampagnen formår Dansk Flygtningehjælp at engagere og tale til navnlig en grupper af yngre danskere - piger og kvinder - der ikke traditionelt ligner den ”klassiske” støtte af Dansk Flygtningehjælp.
Kampagnen har dermed bevist, at den kan engagere (og konvertere!) en normalt svær målgruppe af yngre mennesker til at støtte fast måned efter måned med små beløb. Det er et nyt segment af faste støtter til organisationen og det hjælper oplevelsen af Dansk Flygtningehjælp som en relevant organisation - også for yngre målgrupper.
Aktiverer MobilePay Subscription til microdonationer
Alle indsamlingsorganisationer vil gerne have faste donationer. Så langt så godt.
Dansk Flygtningehjælp er med ’Den til på måneden’ lykkedes med at bygget en donationsmotor, der rekrutterer faste støtte på et meget lavt indgangsbeløb af blot 25 kr.
Tilmed er onboarding i kampagnen meget let, netop fordi der gøres brug af MobilePay Subscription.
Konverteringsdræber nr. 1
MobilePay Subscription og den meget simple formular kampagnen anvender, fjerner en meget væsentlig barriere som potentielle donorer der ønsker at støtte indsamlingsorganisationerne digitalt ofte står over for: Nemlig besværligheden ved at udfylde en lang formular, for at yde en støtte.
Let’s face it – for mange donorer opfattes donationer til organisationerne som ’nice to’ og ikke ’need to’.
Alene af den grund, at du ikke modtager et ‘produkt’ for dine anstrengelser med at udflyde en besværlig formular. Det stiller store krav til os som organisationer ift. UX og brugervenlighed af vores digitale løsninger. Besværlige formularer er konverteringsdræber nr. 1.
Personliggjort kommunikation konverterer bedst
I afviklingen af kampagnen har Dansk Flygtningehjælp arbejdet med en klassisk split-test af tre spor af facebookannoncer, hhv. statement, om ’sagen’ og en personlig tilgang.
Først med opvarmnings-annoncer og dernæst retargeting annoncer med donations-CTA.
”Har menstruation nogensinde fået dig til at droppe en aftale?
Forestil dig, at du hver måned er nødt til at blive hjemme en uge fra skole og fritidsaktiviteter, fordi du ikke har et bind. Sådan er det verden over for millioner af piger og kvinder på flugt, hver gang de har menstruation.”
Sådan skriver Dansk Flygtningehjælp i en af annoncerne.
Den personlige tone viste sig at performe bedst ift. at hverve nye, faste støtter ift. de to kontrolannoncer.
Resultater: Flot hvervning - og lavt frafald
Kampagnen har været aktiv on and off i et års tid og i den periode hvervet ca. 3.100 faste støtter. Eller hvad der i runde tal svarer til 1 mio. kr./år. År efter år efter år. Plus selvfølgelig de engangsdonationer der kommer oveni.
CPA i de bedste perioder har været helt ned til 47 kr på én fast støtte og i andre perioder noget højere.
Det må uanset siges at være en flot pris for rekruttering af faste, månedlige støtter.
Lægger man der dertil, at churn er lille, så de nye støtter bliver hængende og at kampagnen har aktiveret den svære grupper af yngre danskere, må man lette på hatten og lykønske det vellykkede kampagnearbejde.
Resultater fra kampagnen er bragt med tilladelse fra DFH. Kampagnen er lavet inhouse hos DFH.